Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
piotr langa piotr nieważne krzysztof kowal natalia MojaNorwegia Kinga. T. Daria Nowek Emil Moderator (4456 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Fiona66 napisał:
gama28 napisał:
Mi flegmatyzm nie przeszkadza, sama stałam się tu flegmatyczna i dobrze mi z tym

to cudowne wrecz uczucie, kiedy nie ma zadnego powodu do odczuwania "parcia" w pracy
jesli to absurd, to kocham norweskie absurdy

Ja tez ten flegmatyzm odczuwam jako pozytywny ..... dla mnie , bo stawia mnie to w pozytywnym swietle - wszyscy sie zachwycaja jaka to ja jestem efektywna .....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak

Nie bardzo mam na co narzekać. Pasuje mi to, co dzieje się w Norge, wspaniałe norweskie tempo, minimum energii włożone w pracę, a maksimum w rozrywkę, to jest to, co lubię. Jedno, co mnie bardziej śmieszy niż irytuje, to narzekactwo imigrantów (nie tylko Polaków) na zastane warunki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Refleksja po dzisiejszym dniu w pracy :

Mnie inytuje to,ze jak sie no. z no. spotkaja w wejsciu / w dzwiach to tam stoja i gadaja - zamiast sie ustawic gdzies z boku tak aby nie przeszkadzac innym w wychodzeniu i wchodzeniu

Dzisiaj odnotowalam dwa przypadki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Dino napisał:

Nie bardzo mam na co narzekać. Pasuje mi to, co dzieje się w Norge, wspaniałe norweskie tempo, minimum energii włożone w pracę, a maksimum w rozrywkę, to jest to, co lubię. Jedno, co mnie bardziej śmieszy niż irytuje, to narzekactwo imigrantów (nie tylko Polaków) na zastane warunki.

sami oszusci i nieroby,swintuchy i pijacy,rozpustne dziewczyny i zacofani mezczyzni ,w calym kraju nic nie ma ciekawego!!!! A tak wlasciwie to ta stolica to jak sie nazywa bo po wczorajszej imprezie nie wiem gdzie jestem!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
krolestwo za konia napisał:
Dino napisał:

sami oszusci i nieroby,swintuchy i pijacy,rozpustne dziewczyny i zacofani mezczyzni ,w calym kraju nic nie ma ciekawego!!!! A tak wlasciwie to ta stolica to jak sie nazywa bo po wczorajszej imprezie nie wiem gdzie jestem!!!!

Hi, hi. Sprawdź dokładnie, gdzie jesteś. Z podanego opisu wynika, że w Warszawie .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Cos w tym jest - mysle tu o tych oszustach i pijakach i rozpustnych dziweczynach w Oslo - tam wlasnie sie zbiera cala "smietanka" takich z calej no. - od nas tez narkomani i dziwki wyjezdzaja do Oslo ( no i jeszcze homoseksualisci) bo tam sie czuja anonimowo i jest wiecej im podobnych . Dlatego pisalam wczesniej, ze ciesze sie ze nie mieszkam w Oslo !

Dobrze, ze moja corka tego nie czyta - ona tez tam jest - jej motywacja mieszkania w O. jest przede wszystkim latwosc podrozowania i tanie oferty wakacji (?) no i chlopak i praca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Mnie najbardziej denerwuja ograniczenia predkosci,ktore nie sa odpowiednie do jakosci drog i te panie,ktore chca pokazac,ze maja pieniadze i jezdza wielkimi autami typu suv srodkiem drogi. Jezeli nie umiesz wyczuc samochodu na drodze,to kup sobie mniejszy albo przesiadz sie do autobusu!!!

Poza tym pogoda tez jest beznadziejna.

I jeszcze te ich zakazy dotyczace sprzedazy alkoholu i zamykania lokali,w ktorych ludzie sie bawia...

Poza tym nie jest zle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
eee... z ta pogoda to juz pojechalas no przeciez jest tak slonecznie, ze lepiej juz tu chyba byc nie moze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Slonecznie. Tak. Burza w nocy tez bardzo przyjemna byla... Ale chodzilo mi o to,ze jest bardzo zmienna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Dobra, teraz moja lista odnotowanych rzeczy do poprawy z którymi Norwedzy chyba sobie kompletnie nie radzą:

-ćpuni (totalna masakra! Przy dworcu stoi policjant i łaskawym okiem spoglada jak zaćpane towarzycho wymienia sie strzykawą! Totalna porażka)
-żebracy na ulicach
-opieszałość w urzędach i ogólnie flegmatyzm (denerwuje mnie jak cholera i w życiu w ślimaka sie nie zamienię bo mam słowiański temperament)
-no i jeszcze te co to człowiekiem chce być na siłę ale nigdy nie będzie i wszędzie tego pełno szczególnie na Furuset..
- brak estetyki zarówno w ubiorze jak i życiu codziennym
i jeszcze mam takich uwag sporo..i wiecie co...Jestem dumna, że jestem polką. A o wikingach to słuch zaginą dawno, dawno temu i to też musieli być polacy, hehhee
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok